Prísady:
- 4x150 g Mangalica sviečkovice
- 500 g cukety
- Soľ a korenie
- 1 kus cibule
- 1 dl smotany
- 2 dl vody
- 1 kl cukor
- 1 kl octu
- 1 dl Bio slnečnicového oleja Sungarden s cesnakom
- 1 kg zemiakov
Všetky strany sviečkovice opražíme na Bio slnečnicovom oleji Sungarden s cesnakom, potom dáme do 170°C rozohriatej rúry piecť na ďalších 10 minút. Nakrájanú cibuľu usmažíme na zvyšnom oleji, pridáme cuketu a prilejeme 2dl vody. Varíme cca 10 minút, pridáme soľ a korenie. Keď cuketa zmäkne, rozmixujeme, pridáme smotanu, privedieme do varu. Na konci primiešame ocot. Podávame s upekanými zemiakmi.
prajeme dobrú chuť!