Back to top

Sviečkovica z mangalice s cuketovým krémom

​Prísady:

  • 4x150 g Mangalica sviečkovice
  • 500 g cukety
  • Soľ a korenie
  • 1 kus cibule
  • 1 dl smotany
  • 2 dl vody
  • 1 kl cukor
  • 1 kl octu
  • 1 dl Bio slnečnicového oleja Sungarden s cesnakom
  • 1 kg zemiakov

Všetky strany sviečkovice opražíme na Bio slnečnicovom oleji Sungarden s cesnakom, potom dáme do 170°C rozohriatej rúry piecť na ďalších 10 minút. Nakrájanú cibuľu usmažíme na zvyšnom oleji, pridáme cuketu a prilejeme 2dl vody. Varíme cca 10 minút, pridáme soľ a korenie. Keď cuketa zmäkne, rozmixujeme, pridáme smotanu, privedieme do varu. Na konci primiešame ocot. Podávame s upekanými zemiakmi.

prajeme dobrú chuť!