Back to top

Sviečková z diviaka s mrkvovým krémom a knedličkami

Prísady:

  • 4200 g sviečkovej z diviaka
  • 1 dl Bio slnečnicového oleja s bazalkou Sungarden
  • 1 kg mrkvy
  • 1 dl horčice
  • 1 PL cukru
  • 0,5 dl octu
  • 2 ks bobkového listu
  • 0,5 dl vývaru
  • knedličky

Na rozpálenom oleji zo všetkých strán zkrátka opečieme mäso, potom v 180°C rozohriatej rúre pečieme ďalej 20 minút. Mrkvu posekáme na kúsky, a dáme do hrnca s bobkovými lístkami a vývarom uvariť do mäkka. Rozmixujeme a dochutíme cukrom, octom a horčicou, varíme ešte 4 minúty. Knedličky upražíme, posypeme petržlenovou strúhankou a môžeme podávať.

Prajeme dobrú chuť!